Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gitarların Ağırlıkları

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Gitarların Ağırlıkları

Gitarı ayakta çalarken ağırlığı çok önemli oluyor. Birde benim gibi çalışırken hatta parmak egzersizi yaparken bile oturmayı sevmiyorsanız ağırlık bayağı sorun olabiliyor.

Benim bildiğim fender strat modelleri bayağı hafif gibson les paul modelleri ise bayağı ağır gitarlardır.Bu genelleme doğrumu bilmiyorum. ibanez rg lerde hafif sanırım.

Birde merak ettiğim fender stratlarda da ağırlık kendi modelleri arasında da değişiklik gösterebiliyormu. mesela deluxe lar dahamı ağır ya da fat strat double fat stratlar var (hani hss şeklinde manyetikleri olan fln) onlar 3 single olanlara göre dahamı ağır oluyor. ya da mexico lar ile amerikanlar arasında hatta squierler arasında ağırlık farkları oluyormu.

Galiba ağacına bağlı gitarın bu söylediklerin yani Lord Sparhawk'a bir sormak lazım.
    Ama şunu gözlemledim cort x6'ım ile squier'lar arasında büyük derecede bir kilo farkı var(hem tele'de hem strat'ta).

Yorum

benim yorumuma göre squier bullet tele , ibanez rg1570'ten daha ağır. Gibson ağırlığı için zaurakh ile irtibat kurarsan iyi olur

galiba jem555 rg1570ten daha ağırdı. sesi de daha güzeldi :S (pam kızma bana..)

Düzenleyen - ynx on 03/01/2007 12:13:10

Yorum

En büyük etken kasa tipi, kasa ve sap kalınlığı, bunlar ağırlıkta çok büyük değişmeler yapıyorlar.

Yorum

Yamaha RGX A2 normal gitarlardan hayli hayli hafif

Yorum

ibanez s470 maun gövde olmasına rağmen bugüne kadar çaldığım en hafif gitarlarda ilk 5e oynar.

Yorum

cort x6 ; (yamaha rgx 220dz ve 520dz) den daha ağır

Yorum

X6'lar çok ağır oluyor.

Yorum

benim gitar yani ibanez GRG270b 4 kg çok agır diil ama daha hafif olsaydı keske

Yorum

X6'lar çok ağır oluyor.
                    evet geçen benim x6 ile arkadaşın bi japon squierini kıyasladımda bayağı ağır geldi x6

Yorum

RG3120F prestige , N2 den hafif

Yorum

Bazen korkuyorum gitarı duvara asarken düşecek diye

Yorum

Bazen korkuyorum gitarı duvara asarken düşecek diye
                          220dz ağır değilki x6 n olsa kimbilir napçan

Yorum

Arkadaşlar ağırlık konusu hep karşılaştırmalarla anlatılıyor, hangi gitarın kaç gr. olduğuna ilişkin bir bilgi kaynağı var mıdır?

Özellikle öğrenmek istediğim konu da şu: 16 yaşındaki kızıma gitar alacağım. Sıfır Cort G210 veya 2. el G254 arasında kaldım. Bunlar arasında ağırlık farkı ne kadardır? 16 yaşında kız için taşınabilir ağırlıkta mıdırlar? (Gerçi yeni başlıyor, öğrenene kadar uzun süre oturarak çalacak gitarı)

Yorum

Arkadaşlar ağırlık konusu hep karşılaştırmalarla anlatılıyor, hangi gitarın kaç gr. olduğuna ilişkin bir bilgi kaynağı var mıdır?

Özellikle öğrenmek istediğim konu da şu: 16 yaşındaki kızıma gitar alacağım. Sıfır Cort G210 veya 2. el G254 arasında kaldım. Bunlar arasında ağırlık farkı ne kadardır? 16 yaşında kız için taşınabilir ağırlıkta mıdırlar? (Gerçi yeni başlıyor, öğrenene kadar uzun süre oturarak çalacak gitarı)
                              Sabit değildir desem? Masif kasa bile olsa sonuçta büyük bir kısmı ağaç malzemeden yapılıyor ve ağaç malzeme ağırlıkta değişkendir. Aynı model iki gitarda bile az ****, çok oranda ağırlık farkları olması son derece doğaldır.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X